Studiebesök från Värnamo

Idag hade vi besök av rektorer från Värnamo som ville se, hur vi jobbar med IKT. De ska precis starta upp IKT-användningen i sina skolor och ville se hur vi jobbarmed tex ipad.

Rektorerna  besökte vår klass under mattelektionen, när barnen jobbade med att förklarar olika mattebegrepp. De jobbade i apparna Book Creator och Explain Everything.  Barnen skulle skriva upp ett mattetal och sen spela in sig själva, när de med begreppen addera, tiotal, ental, summa och term förklarade hur de löst talet.  En annan uppgift var att illustrera tiokompisarna med bild och siffror och spela in sin förklaring till bilden.

  

Det är roligt att se, när barnen tar hjälp av varandra för att lösa tekniska problem . Hur gör jag för att skicka min film till Bettis?

 

Filmerna som barnen skickar till mig, lyssnar jag på och hör efter att de kan använda de korrekta matematiska begreppen.

Det ska tilläggas att rektorerna var imponerade över barnens sätt att arbeta med sina ipads och på hur duktiga barnen var på att förklara vad de gjorde. Många barn delade glatt med sig av sina filmer till rektorerna.

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s