Bettis arbetsmyror i full fart…..

Nu tränar vi multiplikation för fullt. Här tränar vi utomhus och kombinerar matte och rörelse. Innan vi är helt säkra, har vi med oss ett papper där tabellernas produkter står och så läser vi de högt tillsammans, samtidigt som vi hoppar, kastar eller klappar i takt.

   

Vi tränar också geometri och nu är frågan Vilken form och färg ska ligga i mitten och varför ska den ligga där? Här gäller det att hjälpas åt och klura. Tillsammans kan vi lösa det.

 

Vi använder både golvet och soffan, när vi räknar.

Om man skulle hamna i något engelskspråkigt land, kan det kanske vara bra att kunna tala om att My favourite food is…… What is your favourite food? Barnen går runt och frågar varandra.

 

 

 

 

 

I november var det den årliga barnboksveckan. Då läste vi massor. En dag fick även gosedjuren följa med och läsa. Det såg jättemysigt ut, när barnen satt med sina djur och läste.  

 

Ettorna kämpar på med att träna på  mellanrum mellan orden, när de skriver en mening.  Det kan bli lite svårt att läsa annars.

 

 

Treorna tränar på att skriva faktatexter med egna ord. Vi har använt flera olika källor för att skaffa oss underlag till att skriva vår egen faktatext.

Vi lär oss på olika sätt och i olika miljöer.

  

Det är skönt att vi kan bryta av med lite idrott. Här är det uppställning inför svanskoll! Vi ska leka svansleken och  svansen måste hänga ner en bit så att man kan få tag i den.

Efter idrotten kan det vara dags att ta itu med läsförståelse. Läsa en text och svara på frågor med hela meningar, mellanrum mellan orden, stor bokstav och punkt och läslig handstil. Det är mycket att tänka på! Men så blir det bra också!

Nedräkningen till jul har börjat. Vi lyssnar på radions adventskalender och målar en bild varje dag på en kalender.

 

 

 

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s