Dags för vårterminen….

Efter ett skönt jullov är det så dags att ta tag i skolarbetet igen. Först  visarvi en bild på den fina blomman som vi fick i julpresent. Den pryder sin plats på köksbordet.

blomma

Vi rivstartade terminen med ett pass i idrottshallen. Barnen jobbade i lag, kastade tärning, räknade prickar och sprang fram och läste en uppgift som laget skulle göra. På en station skulle man kasta tennisbollar i en öppen plint. Bollen skulle landa i plinten … inte barnen.

pontus idrott            gustav

I klassrummet lyste flitens lampa och här säger barnen en bokstav till varandra.  Bokstaven ska placeras någonstans i korsordet och när alla rutor är fyllda, räknar man ihop hur många poäng, riktiga ord, man samlade. 1 poäng per bokstav i ordet. Rekordet blev 32 poäng.

                                       isak            alice

En kväll hade vi Öppet Hus och föräldrar, släkt och barn var välkomna att besöka skolan. I vårt klassrum byggde vi efter instruktioner och sen byggde och skrev vi en egen instruktion. Veckan efter provade vi att bygga efter kompisarnas instruktioner och det gick riktigt bra. Så här kunde en figur se ut.

                                                                                rektangel

Så kom då äntligen snön och vi kunde ge oss ut i pulkabacken. Vi tog oss nerför backen på olika sätt. Alla sätt är bra utom de dåliga!

pulka                              vera 2                                          molly

Det var riktigt kallt i flera dagar med många minusgrader och för att hålla värmen, lekte vi multiplikationskull. Det gäller att förena nytta med nöje!

saud

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s