Sista tampen

Nu har vi gått in i juletid och  håller på att avsluta påbörjade arbeten. En del jobb får dock vara kvar till nästa termin.

Varje morgon börjar vi med att tända ljus och lyssna på en adventskalender som DN sänder. Den heter Skorstensjul och handlar om tre barn som stiger av tåget i Stockholm. Där möter de farbror Niklasson som glömt vem han är. Barnen bestämmer sig för att hjälpa honom att minnas.

I teknik har vi pratat om hur vi använder tekniken i vardagen och vi har jobbat med begreppen

hävstångpilrohö

Vi har tittat på filmer om hur de här begreppen fungerar och vi kom på många olika tillfällen när vi använder de. Vi har också skrivit egna förklaringar och ritat bilder till de olika orden.

edwinpilrohö

I dag var det lite pysseldags och vi klippte ut våra händer, klistrade glitter på de och satte ihop hela klassens händer till två julkransar. Det blev jättefint.

 

Innan dagen är slut kan vi hinna med att läsa lite. Det är jättemysigt att få krypa upp i nya soffan eller ligga på den sköna mattan.

Scarlett läser rohöpil

Vår GOTD-kalender är också rolig. Varje dag “öppnas” en ny lucka och där finns det fakta om ett landskap och någon jultradition därifrån. Tanken är att barnen ska skriva ner några stödord i sin GOTD-bok och sen berätta för er därhemma vad de lärt sig. Kanske kan barnen lära sin familj något.

Kunskap är coolt så även i jultid!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s